En betalingsterminal – det lønner seg!

Grunnen til at virksomheten din skal ha en betalingsterminal, er at 97% av kundene foretrekker å betale med kort. Flere og flere mennesker ønsker i dag å betale for produkter eller tjenester med kort. Folk betaler for en kake i konditori, for billetter på kino, mat i et supermarked eller klær i klesbutikk.

Derfor vil det være flott hvis du introduserer betalingsterminaler i selskapet ditt. Denne løsningen vil få deg mer overskudd. Å velge type betalingsterminal avhenger av hvordan selskapet ditt fungerer. Mobile betalingsterminaler blir bra hvis du for eksempel driver en restaurant eller tilbyr budtjenester, og trenger å ta med terminalen ut til kunden. I restauranter eller barer vil en terminal med en tipsfunksjon være nyttig. Hvis selskapet har mange utenlandske kunder, velg en betalingsterminal med mulighet for betaling med kreditkort. Men når mange kunder kommer til butikken din og du har mange transaksjoner, vil det være lurt å ha en terminal koblet til kassasystemet. I butikken kan du også investere i ubetjente betalingsterminaler som brukes ved selvbetjening eller betalingsterminaler med kontaktløs betaling (NFC).

De 5 største leverandørene av betalingsterminaler i Norge er Nets, Bambora, iZettle, SumUp og Verifone. Du har muligheten til å leie eller kjøpe en betalingsterminal. Å bruke terminaler er praktisk for dine kunder og deg, fordi det er mindre håndtering av kontanter og vekslepenger. Denne betalingsmåten gir bedriften et oversiktlig regnskap og kundenes returer av varer er lettere og raskere.